De lekkerste drankjes met Jack Daniels

Geplaatst door

Whiskey is een drankje waarover de meningen erg verschillen. In films en series zie je vaak zakenmannen na een lange en stressvolle werkdag een kristallen karaf gevuld met whiskey openen en een glaasje voor zichzelf inschenken. Voor veel mensen een aantrekkelijk gezicht, maar in werkelijkheid vinden ook veel mensen dit drankje helemaal niet lekker. Jack Daniels, een erg bekende whiskey, smaakt naar geroosterde eiken en vanille. Dit is een smaak waar je van moet houden, maar ook zonder hier de grootste fan van te zijn kun je met Jack Daniels de lekkerste drankjes maken. Hieronder kun je recepten vinden voor deze drankjes.

Manhattan

De manhattan cocktail komt, zoals je wellicht wel zou verwachten uit de bekende wijk in New York. Deze cocktail maak je door een glas te vullen met ijsblokjes. Vervolgens moet je hier whiskey, martini rosso en angostura bitters bij toevoegen. De letterlijke kers op de taart kan daarna aan de cocktail worden toegevoegd.

St. Patricks Ice Tea

Hoewel dit drankje erg onschuldig klinkt, kan je van deze Ierse cocktail behoorlijke dronken worden zonder dat je het doorhebt. De St. patrick's ice tea bestaat uit enkel whiskey, ice tea en limoen en drinkt erg makkelijk weg. Vooral in de zomer is dit drankje erg aan te raden.

Old Fashioned

Deze cocktail klinkt waarschijnlijk bekend in de oren en is te vinden op de kaart van veel restaurants. Voor een Old Fashioned hoef je niet perse Jack Daniels te gebruiken, maar kun je eigenlijk elke whiskey gebruiken. Zo kun je er zelf voor kiezen of je deze cocktail liever wat zoet hebt door te kiezen voor een zoete whiskey of juist te gaan voor een wat scherpere whiskey. Naast whiskey heb je suikersiroop, angostura bitter, ijs en sinaasappel nodig om de traditionele Old Fashioned te maken.

Whiskey sour

Een erg bekende en ook zeker toegankelijke cocktail is de whiskey sour. deze is erg populair, omdat de zuur van het citroensap wordt afgewisseld met de zoete suikersiroop. Deze cocktail kun je echt vergelijken met een snoepje! In vergelijking tot andere cocktails is deze net wat moeilijker om te maken, maar dat is juist erg leuk! Naast de whiskey, citroensap, suikersiroop en angostura bitter, voeg je hier namelijk ook wat aan toe. Na goed shaken ontstaat er een lekkere schuimkraag op de cocktail. Schenk het in een mooi glas en garneer het met wat sinaasappel. Zo weet je zeker dat je een goede keuze zult gaan maken waar je iets aan hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *