Een motor of een auto? 

Geplaatst door

Je kent het wel: je blijft maar rondjes rijden, op zoek naar een goed plekje. Telkens als je een poging waagt, is het resultaat hetzelfde: het past net niet. Dan toch maar naar die dure parkeergarage. Of je staat weer voor de zoveelste keer in de file. Waarschijnlijk ben je wederom te laat op je werk, terwijl je toch echt wel op tijd bent vertrokken. Plotseling is daar een geluid aan je linkerkant. Een motorrijder zoeft tussen de auto’s door. Binnen enkele seconden is de motor uit het zicht verdwenen. Je vraagt je dan toch af: zou het niet veel voordeliger zijn om een motor te kopen?

De voordelen van een motor

Als je besluit om jouw auto in te ruilen voor een motor, kun je heel wat kosten besparen. De wegenbelasting is goedkoper voor een motor en ook de verzekeringen voor motors liggen over het algemeen een stuk lager. Daarnaast neemt een motor minder plek in. Niet alleen als je ergens naar toe gaat en moet parkeren, maar ook bij het stallen thuis. Als je een wat kleiner model hebt, past de motor misschien wel door de poort en kun ´m in je eigen schuur of binnenplaats kwijt. Files zijn niet langer een issue. Met een motor kun je er makkelijk tussendoor rijden. Los van de praktische voordelen, is een motor natuurlijk ook ontzettend stoer! Op mooie dagen kun je er heerlijke ritjes mee maken. Veel mensen geven aan dat motorrijden ze een enorm gevoel van vrijheid geeft.

De voordelen van een auto

Al is een auto duurder wat verzekeringen en belasting betreft, bespaar je wel weer op andere vlakken. Motors slurpen benzine, waardoor je met een nieuwer model auto vaak veel minder verbruikt. Een ander aspect waar je rekening mee dient te houden, is het klimaat. België is nou eenmaal niet de Costa del Sol. Je zult regelmatig in de regen en kou rijden. Dat voelt toch net iets anders dan in een droge, warme auto zitten. Het is bovendien gevaarlijker om met een motor op natte en gladde wegen te rijden. Daar waar je met een auto tijd verliest in de file, doe je dit met een motor bij het aan- en uittrekken van je motorpak en het fatsoeneren van je kapsel wanneer je de helm afdoet. En het grootste voordeel van een auto: je past er met meerdere mensen in. Is er een kindje op komst? Dan is een auto toch echt wat handiger en moet je alsnog de moto verkopen. Gelukkig kan dit vrij snel op websites als osw.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *